Vegetarisk lasagne med linser

Det är många runt om mig som gärna vill gå över till att äta vegetarisk kost, eller i alla fall äta det oftare än vad de gör idag. Jag gör ju det sedan 1,5 år tillbaka och upplever att min mage mår bättre och att jag äter mer varierat än någonsin!
Dock är det många som tycker att det är svårt att utesluta köttet på grund av att man inte vet vad man ska äta istället. Det tog ett tag för mig också, men genom att inspireras av recept på internet och i sociala medier så har jag pö om pö lärt mig.

Så här kommer ett recept på en vegetarisk lasagne som smakar fantastiskt mycket! Den är relativt snabblagad, billig, god, mättande och nyttig. Dessutom är den utmärkt att lägga i lunchlådan!

 

Vegetarisk lasagne
Vegetarisk lasagne som smakar fantastiskt gott!

Vegetarisk lasagne med linser

Ingredienser
(4 portioner)

1 st lök gul
2 klyftor vitlök
0,5 msk olivolja
1 msk Ajvar relish (jag tog den starka varianten)
500 g krossade tomater
0,5 dl röda linser torkade
5 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde fett 4%
300 g färska champinjoner
300 g squash
1 tsk salt
Svartpeppar
150 g fetaost fett 3%
12 st lasagneplattor
1 dl riven ost, 27% fett

TOMAT- OCH LINSSÅS

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i oljan på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish, röda linser, vatten, matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka upp och låt småkoka i ca 30 minuter.

SVAMP- OCH ZUCCHINIFYLLNING

Skiva champinjonerna och tärna zucchinin. Stek svampen på medelvärme i torr stekpanna till dess vätskan nästan kokat bort. Tillsätt olja och zucchini och stek tills all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.

MONTERA LASAGNE

Sätt ugnen på 225 grader. Häll lite tomat- och linssås i botten av en ugnsfast form. Varva lasagneplattor, svamp- och zucchinifyllning, fetaost och tomat- och linssås. Avsluta med lasagneplattor, sås och riven ost på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min eller tills lasagnen fått fin färg.

 

Nördig fakta för den som vill!
Näring per portion:
396 kcal
20,8 g protein
9,8 g fett
52,6 g kolhydrater

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras